Meivin Tjoe Nij: ‘De toon in de zakenwereld wordt nog altijd gezet door blanke mannen'

In opinie op 04-05-2011 | 17:56

Helaas, het is waar. Anno 2011 hebben nog steeds veel hoogopgeleide allochtonen moeite om hun plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. Ze zijn vaker werkloos dan autochtonen: te weinig ervaring, de verkeerde voornaam of geen netwerk

Contrast stofte haar mantelpakje af, strikte zijn stropdas en sprak met movers en shakers op de Zuidas. Wat wil deze nieuwe generatie Nederlanders? Waar liggen hun carrièrekeuzes? En wat zijn de struikelblokken voor zakeman/vrouw anno 2011?

En verder in Contrast:
- De inburgeringsplicht voor Turken wordt ervaren als vernederend’
- Een shariaverbod in de Grondwet? Kan dat wel
- Kunstenaar? Maar daar verdien je toch niets mee?
- Columns van Hassan Bahara, Tim Looten en Fouad el Haji en artikelen van onder andere Jan Dirk Snel, Ibrahim Yerden, Trudeke Sillevis Smit, Goran Baba Ali, en heel veel meer.

Nieuwsgierig. Bestellen kan via admin@vangennep-tijdschriften.nl .


Meer over contrast.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 05/05/2011 20:49

Dit bericht zegt gewoon 2 dingen: ten eerste zijn allochtone managers kennelijk nog niet zo dik gezaaid als allochtonen zouden willen. Klaar puur feit want in het bedrijfsleven wordt niet gedaan aan discriminatie, dus het is een keihard gegeven, leer daar mee leven en doe er uw voordeel mee.
Het andere feit is dat allochtone managers op hoger niveau zich niet meer bezig gaan houden met het omgaan met allochtone collega's in het bijzonder. In die zin gaan ze dus wat "in rook op" tijdens de carriere.
Misschien zegt dat ook tegelijk wel iets over die allochtone kringen waarbinnen managers zich bijzonder ophouden juist om dat allochtone verschil te maken?