Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders start website en hulplijn coronacrisis
In nieuws door Ewoud Butter op 15-04-2020 | 08:14
Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) lanceert vandaag de website www.wijhelpen.nu en een hulplijn (030-3050100). Hier wordt niet alleen informatie in het Nederlands, Arabisch en Tamazight gegeven over de geldende gezondheidsmaatregelen, maar ook over specifieke situaties als de gevolgen voor gestrande mensen in Marokko; hoe om te gaan met het overlijden en begraven van een dierbare e.d. Maar men kan er ook terecht als er problemen zijn met schulden, armoede, thuisonderwijs en onveiligheid. Tot slot biedt de hulplijn een luisterend oor voor mensen die eenzaam zijn en/of in geestelijke nood verkeren.
Dit initiatief wordt uitgevoerd door ervaren vrijwilligers. Indien nodig wordt doorverwezen naar professionele diensten.
De website www.wijhelpen.nu is inmiddels online, het telefoonnummer 030-3050100 is bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 13.00 tot 16.00 uur.
Het initiatief is volgens het SMN hard nodig, omdat hiermee een laagdrempelig en toegankelijk platform wordt geboden voor hulp en advies in deze onzekere tijden. In een persbericht schrijft de organisatie:
Met dit landelijke initiatief stellen we betrouwbare informatie over het coronavirus beschikbaar. Vooral aan diegenen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn. Informatie op de website en via de telefonische hulplijn worden daarom beschikbaar gesteld in het Nederlands, het Arabisch en het Tamazight. Daarmee zijn beide ook toegankelijk voor andere Arabischtalige gemeenschappen. Ervaren vrijwilligers staan daar waar nodig hulpvragers met raad en daad bij. Ook voor mensen die zich eenzaam voelen of in nood verkeren, biedt de hulplijn een luisterend oor.
SMN werkt nauw samen met diverse organisaties waaronder de Vereniging Imams Nederlanders (VIN), het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland (AMAN), en de Marokkaanse Ouderenbond in Nederland (MOBiN).
Zie ook:
Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)
Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email